Футболната федерация на Гана обяви, че е взето решение халфът на тима Съли Мунтари да бъде отстранен от националния отбор заради скандал между футболиста и селекционера Милован Райевац, твърди германският в. “Кикер”.
 
Според изданието Мунтари е обидил Райевац след решението на сръбския специалист да го остави на резервната скамейка в мачовете на “черните звезди” срещу Сърбия и Австралия. Селекционерът е решил да отстрани Съли Мунтари от отбора, след като се е посъветвал с хора от федерацията.
 
Мунтари получи контузия в подготвителния период за Мондиал 2010 и бе на пейката при победата с 1:0 над Сърбия, въпреки че футболистът на Интер да твърдеше, че е възстановен.
 
След това Милован Райевац реши да не променя тима си за мача с Австралия и Мунтари отново беше извън титулярите при равенството 1:1 с Австралия. 25-годишният халф все пак игра 13 минути във втория мач на тима си в груповата фаза.
 
Засега няма официално потвърждение на решението на ганайската федерация, но това се очаква да стане още днес. “Черните звезди” играят с Германия в сряда последния си мач от Група “D” на Мондиал 2010. Двата отбора не могат да си позволят провал, ако искат да продължат напред в турнира./БЛИЦ