Халфът на националния отбор на Холандия Уесли Снайдер нарече Диего Марадона и Дунга идиоти и засипа с похвали собствения си треньор Берт ван Марвайк.
 
“Хубаво е да имаш за селекционер човек, който ти дава спокойствие и не се паникьосва. След трудно първо полувреме успяхме да запазим концентрацията си. Предпочитам Ван Марвайк за треньор пред двамата идиоти Марадона и Дунга”, заяви Снайдер пред холандското списание “Хелден”.
 
“Всеки говори за “Фантастичната четворка” (Снайдер, Робен, Ван Перси и Ван дер Ваарт), но вижте как играе Дирк Кайт. Той си спечели правото да е титуляр. Също така е много важно присъствието в стартовия състав на Ван Перси. Той е много полезен на тима”, допълва халфът на “лалетата”.
 
Днес Уесли Снайдер получи и добра новина. Той е сред фаворитите за спечелването на обединената награда на сп. “Франс футбол” и ФИФА – “Златната топка”. Полузащитникът си е спечелил това право с представянето си на Мондиал 2010 и успешния сезон в Интер.
 
“Освен, че прави успешна кампания на световното първенство, Уесли Снайдер имаше и прекрасен сезон с екипа на Интер. С италианския клуб той спечели требъл – Шампионската лига, Серия “А” и купата на Италия. Той е потенциален кандидат за “Златната топка”, заявиха от сп. “Франс футбол”./БЛИЦ