Сърбия победи с 4:3 Камерун в контрола, която бе проверка и за двата тима преди участието им на световното първенство в ЮАР. Спарингът се игра пред 20 000 зрители на стадиона на "Партизан".

Началото бе по-добро за африканците, които поведоха още в 5-ата минута. Беноа Асу-Екото цнтрира, а Пиер Уебо изпревари централните защитници на домакините и с глава забоде топката в мрежата на Владимир Стойкович. Милош Красич изравни след подаване на левия бек Иван Обрадович. В 20-ата минута грешка на Лукович позволи на Уебо за втори път да изведе "неукротимите лъвове" напред в резултата, но в 25-ата Деян Станкович простреля Хамиду след технично отиграване на Красич за 2:2. Това бе първи гол за капитана на "репрезентацията" след близо 4 години.

След вихреното начало темпото не спадна и съперниците продължиха да атакуват с пълни сили. Уебо се размина с хеттрика, стреляйки в гредата, а само за две минути преди почивката сърбите си осигуриха комфортен аванс с попадения на Ненад Миляш от дузпа и Марко Пантелич.

На полувремето и Радимир Антич, и Пол льо Гуен направиха няколко рокади в съставите си. За домакините в игра се появиха Александър Коларов, Данко Лазович и Радослав Петрович. Интересните моменти пред двете врати намаляха, но все пак Камерун успя да върне един гол чрез Чупо-Мотинг в 66-ата минута./БЛИЦ