Легендарният Христо Стоичков заяви, че европейските отбори ще имат големи проблеми на световното първенство в ЮАР. Камата бе начело на местния Мамелоди Съндаунс, който се бореше за титлата, но остана на второ място.

“Сеп Блатер сънуваше да има световно първенство на Черния континент и ето, че се случи. Тук ще чувате звука на вувузелите постоянно, това е традиционно нещо за страната”, бяха първите думи на Ицо пред БНТ 1.

“Изненадите ще дойдат от европейски отбори. Те не са свикнали на толкова голяма надморска височина и на такива температури. Надморското равнище е 1110 – 1200 метра и е много трудно да поддържаш 90 минути добра игра. Затова казвам, че много от европейските отбори ще почувстват този проблем”, допълни Камата.

“Едва ли някой треньор или футболист може да пропусне нещо в противниковия отбор, техниката напредна достатъчно, за да има изненади. Домакините могат да бъдат приятната изненада. Радостен съм, че има четири мои момчета от Мамелоди Съндаунс. Щастлив съм, че в мачовете всички те са титуляри. Катлего Мпеля (б.р. – така Стоичков произнесе името на Катлехо Мфела) е най-добрият нападател от последните няколко години. Матю Буут е неизменен титуляр. Другото име, което ме изненада, е Сопрайс Морири. Той се завърна в националния отбор след около 2-годишно отсъствие”, завърши Стоичков./БЛИЦ