Хиляди фенове се блъскаха на влизане на стадион преди контролната среща между Нигерия и КНДР. Десетки озовали се на земята бяха стъпкани от тълпата.
 
Голяма част от стъпканите фенове са с фланелки на Нигерия, а инцидентът е пред стадион “Макхулонг” в предградието на Йоханесбург Тембиса. Съоръжението е с капацитет от 10 000 места, а за мача беше пуснат свободен вход.
 
Първоначално полицията отвори вратите и голяма група чакащи се вмъкна на трибуните, но имаше съборени на земята хора. Това принуди властите отново да затворят портите. При повторното им отваряне ситуацията се повтори.

Девет човека и един полицай са настанени в болница. Самият двубой бе прекратен за кратко в началото на второто полувреме заради съобръжения за сигурност за здравето на феновете. За да няма повече стъпкани фенове на препълнения стадион бе премахната оградата на централната трибуна. Въпреки това около 500 човека не успяха да влязат да гледат мача.

Самият мач завърши с победа за Нигерия - 3:1. За "супер орлите" точни бяха Якубу Айегбени, Виктор Обина (дузпа) и Обафеми Мартинс. Почетното попадение за КНДР бе реализирано от Севернокорейския Уейн Рууни Йон Тае-Се. Азиатският тим завърши двубоя с 10 души, след като Ча Йон-Хьок бе изгонен в 82-ата минута./БЛИЦ