Популярният италиански политик и лидер на партия Лига Север - Умберто Боси, изказа предположение, че Италия ще уреди победата над Словакия. Трите точки са жизнено необходими за “скуадрата”, в противен случай те ще се напуснат преждевременно Мондиала.
 
"Италия ще купи мача. Ще видите, че от следващия сезон във водещите италиански клубове ще се появят двама-трима словашки футболисти", каза Боси в отговор на въпрос на журналист дали ще гледа двубоя със Словакия в четвъртък. Той е известен с ексцентричното си поведение и изключително пиперлив език. Преди време Боси размаха среден пръст пред камерите по време на пресконференция, а по-рано беше сравнил свой опонент в политиката с "дебела крава, която лиже всичко".
 
От Италианската футболна федерация изразиха възмущение от думите на политика. "Това е обидно. Този път сенатор Боси премина всякакви граници", се казва в комюнике на федерацията.
Селекционерът Марчело Липи отказа да коментира думите на Умберто Боси. Той заяви, че в момента е съсредоточен само и единствено върху схемата на игра и стартовата единайсеторка, на която ще заложи утре. Мачът е от 17 часа българско време.