Сръбският защитник на Манчестър Юнайтед Неманя Видич добре познава английския футбол и предпочита да избегне "Трите лъва" като съперник във втората фаза от Световното първенство.
 
Западните ни съседи имат голям шанс да срещнат Англия, ако успеят да преодолеят конкуренцията на Германия, Австралия и Гана. При положение, че англичаните са първи в тяхната група, а сърбите – втори, двата тима ще излязат един срещу друг на осминафиналите.
 
"Ако стигнем до втория кръг, предпочитам да пропуснем Англия. Това е най-силният възможен съперник, така че по-добре да се разминем", коментира Видич.
 
"Играя в Англия, играя срещу тези футболисти, а с някои от тях тренирам всеки ден", споделя още централният бранител.
 
"Най-добре обаче да се фокусираме върху първия мач, защото успех за Сърбия на Световното ще е да премине групите. Ако направим това, ще сме щастливи и всичко останало ще е бонус."
 
28-годишният футболист знае също така, че това ще е може би последният му шанс да блесне на подобен форум, след като преди четири години това бе немислимо - тогава Сърбия загуби всички мачове и завърши 32-а от 32 отбора.
 
"За всеки е нещо голямо да играе на Световно първенство и аз не правя разлика. Но не искам само да играя, искам да се представя добре, да постигна нещо, с което да съм горд."
 
"Достигнах възраст, на която това може да е последното ми участие на Световно и ще дам всичко, това да бъде едно положително изживяване, както за мен, така и за отбора”, завършва Видич.