Холандия ще има на разположение всичките си играчи за финала на световното първенство в ЮАР срещу Испания. Треньорският щаб на “лалетата” си отдъхна, след като титулярният вратар Маартен Стекеленбург взе участие в днешната тренировка на тима.
 
Преди това имаше съмнения за състоянието на стража, който получи контузия в хълбока по време на полуфинала с Уругвай (3:2). Това принуди селекционера Берт ван Марвайк в течение на двубоя да прати резервата Михаел Ворм да загрява.
 
Деми де Зеув също е на линия за мача с испанците. Той получи удар в челюста срещу “урусите”, но денталните му проблеми вследствие на инцидента се оказаха незначителни и той е готов да играе.
 
Селекционерът Ван Марвайк даде индикации, че не планира промени в титулярния си състав. Това означава, че Найджъл де Йонг и Грегори ван дер Вийл, които бяха наказани за мача с Уругвай, ще се завърнат на терена за сметка на Деми де Зеув и Халид Буларуж./БЛИЦ
 
Вероятният състав на Холандия за финала: Маартен Стекеленбург, Грегори ван дер Вийл, Джон Хейтинга, Йорис Матайсен, Джовани ван Бронкхорст, Марк ван Бомел, Найджъл де Йонг, Ариен Робен,  Уесли Снайдер, Дирк Кайт, Робин ван Перси