“С много подавания и с огромна концентрация ще имаме сили да се противопоставим успешно на Испания”, заяви вратарят на Парагвай Хусто Вияр преди четвъртфинала между двата тима в събота от 21,30 часа.
 
"Не трябва да им оставяме никакви празни пространства. Те могат да си подават топката много бързо и много добре. Скоростта е тяхното най-силно оръжие", добави Вияр на пресконференция.
   
Парагвай се класира за четвъртфиналите след победа с изпълнение на дузпи срещу Япония. Испания пък елиминира Португалия с 1:0.
   
"Нашият футбол винаги се е базирал на тактиката и на моментната настройка. Ще се срещнат два различни стила. Тяхната цел е да създават положения, а нашата - да ги спрем и едва след това да опитаме да използваме нашите възможности. Няма да се предадем лесно", каза още Хусто Вияр.
   
Парагвайският нападател Нелсон Валдес добави: "Не трябва да им позволяваме да играят стила си. Отборът им е пълен с отлични индивидуалисти, които могат да решат мача във всеки един момент. Говорим за един от фаворитите за спечелване на световното първенство".