Проблеми се стовариха на главата на селекционера на Алжир Рабах Саадане преди днешната среща със Словения. Мачът от Група "C" е от 14:30 часа на стадион "Питър Мокаба" в Полокване.

Двама от най-важните играчи на Алжир - централният защитник Антар Яия и основният нападател Рафик Джебур, са контузени и висят със страшна сила за двубоя. Новият капитан Яия класира алжирците за ЮАР за пръв път от 24 години, след като заби гол в баража срещу Египет. Той пострада в тренировката в петък след свиреп сблъсък с вратаря на Славия Райс Мболи. Защитникът на Бохум е с изкълчен глезен на левия крак. Вчера той напусна лагера на отбора, за да премине обстоен преглед в Дърбан. Не е ясно дали той ще бъде на линия за сблъсъка със словенците или ще се оправи чак за мача с Англия на 18 юни. Ако не е готов, се очаква да го смени или Карл Меджани или Абделкадер Айфауи.

Нападателят на АЕК Рафик Джебур също е с травма в глезена, получена на тренировка. Ако не успее да играе днес, мястото му срещу Словения ще заеме футболистът на Сиена Абделкадер Гезал. /БЛИЦ