Южноафриканец постави рекорд на Гинес, като изгледа 38-ия си мач от Световното по футбол. Тулани Нгкобо направи невиждано досега постижение. “Всеки в света иска да бъде като мен”, коментира 29-годишният жител на Претория.

Той планирал програмата си с месеци, пътувал постоянно между градовете. Гордее се с факта, че е гледал 4 срещи за 48 часа, като през това време е изминал 3000 километра.

Единственият случай, в който закъснял за мач било заради забавен полет. “Това е сбъдната мечта. Когато имаш подобен шанс трябва да се напрегнеш и направиш всичко възможно, за да успееш”, добави ентусиастът.

Нгкобо има специална покана за финала между Испания и Холандия. Билетът за мястото, на което ще седи фенът, струва повече от бюджета, който си е определил за целия турнир. Тулани имал 2000 ранда (262 долара), с които си е купил от най-евтините билети.

Той е луд фен на Бафана Бафана и местния Кайзер Чийфс. Телефонът му звъни с футболен коментар и се е запознал с приятелката си на стадиона.

Единственото, за което Тулани съжалява, е че не е успял да види на живо два от отборите – Швейцария и Гърция, които отпаднаха след груповата фаза. Той определя осминафинала Япония – Парагвай като най-скучен, разочарован е от отпадането на Гана и намира феновете на Мексико за очарователни.

“Страшно съм доволен, че видях Лео Меси. Той бе близо до мен и разбрах, че не е машина, а просто човек. Сега си търся спонсори за Световното в Бразилия”, споделя рекордьорът./БЛИЦ