Бразилия изпадна в паника и сама си подписа елиминирането с решаващ автогол на Фелипе Мело, критикува пресата в страната отпадането от Холандия на четвъртфиналите. Отборът воден от Карлос Дунга загуби с 1:2, след като водеше с1 :0 на полувремето.

"Бразилия се паникьоса и каза сбогом на шестата световна титла по футбол", резюмира всекидневникът "О Ещадо де Сао Пауло". "Бразилия падна от високо и е елиминирана на световното първенство. До 2014...!" - това е заглавието на спортния вестник "Лансе", имайки предвид домакинството на Бразилия на Мондиал 2014.

"О Ещадо де Сао Пауло" дава титлата "Негативният човек на мача" на Фелипе Мело. Лансе пише: "Хроника на една предизвестена смърт, която бе очевидна с Фелипе Мело".

След загубата изпаднала в шок жена е загубила управление над автомобила си и почти е нахлула с колата в сградата на парламента на страната, съобщава местната телевизия “Глобо”. Инцидентът е станал на площада на "Трите власти" в столицата Бразилия, пред сградата на Националния конгрес. Шокът от новината за загубата на 5-кратните световни първенци е бил толкова голям, че жената изпуснала волана, автомобилът се е преобърнал и се е плъзнал почти до входа на парламента. Спасителните екипи са извадили почитателката на националния отбор от автомобила без сериозни травми./БЛИЦ