Талантливият пилот Дани Клос влезе в историята на Формула 1, превръщайки се в първия испанец, управлявал автомобил на испански отбор. Това се случи по време на тестовете за млади състезатели в Абу Даби.11_4.jpg

23-годишният Клос, който наскоро беше зарязан от голямата дъщеря на Христо Стоичков - Михаела, седна зад волана на болида на Испания Рейсинг (HRT). Така Дани има честта да кара при най-големите - и то на модерната писта "Яс Марина", разположена на изкуствен остров в Абу Даби.

Испанският отбор HRT е втори сезон във Формула 1, а до момента за него са карали Карум Чандок (Индия), Бруно Сена (Бразилия), Сакон Ямамото (Япония), Кристиян Клин (Австрия), Нараин Картикян (Индия), Даниел Рикардо (Австралия) и Витантонио Лиуци (Италия).

"Първото нещо, което трябваше да направя, беше да се адаптирам към колата, тъй като не бях карал болид от Формула 1 от 3 години. Всичко премина нормално, разбирахме се чудесно с тима. Убеден съм, че разполагам със солидна база за бъдещето си. Беше страхотно изживяване, защото карах не просто кола от Гран При, а тази на испанския отбор", коментира Клос, след като завъртя първите си обиколки в Абу Даби.

8_3.jpg

9.jpg