Алберт Попов оцеля в зверска катастрофа в Зьолден през ноември, при която загина треньорът на националния отбор в алпийските дисциплини Драго Грубелник, а помощникът му Митко Христов пострада тежко. Талантливият и най-добър наш скиор претърпя операция на глезен и скула.

„Най-важното е, че останах жив. Гледам да съм обективен, искам да забравя тази случка, да се възстановя по най-хубавия начин. Не искам да бързам с връщането на пистата, времето ще покаже, каза Попов в предаването "Зона Спорт" на Ринг тв. - Физически само кракът ме тормози, психически съм доста мотивиран. Осъзнал съм, че трябва няколко месеца да се възстановя и съм го приел. Психически съм добре, приел съм, че е имало да става и гледам напред.”

Попов призна, че за кратко е изпаднал в безсъзнание след инцидента, но е говорил с медиците. Българският талант каза няколко думи и за починалия си наставник Драго Грубелник: „Наистина много ми помагаше, защото е бил състезател на много високо ниво - психически и физически. Беше треньор, от когото можеш да научиш много.”