Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев отново нападна ръководството на нашата федерация. Както е известно, президентът на българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска скочи остро на европейския вицешампион в преследването, който отказа да стартира в щафетата в Отепя (Естония) и обяви, че другите биатлонисти са били здрави, но нарочно не са участвали. Дафовска излезе с официална декларация, категорично заявявайки, че няма да позволи превръщането на родния биатлон в арена на други битки, освен спортни.

Изявлението на Дафовска дойде само минути преди старта от Световната купа в Нове Место (Чехия), където Анев трябваше да участва. Самоковецът и Емилия Йорданова завършиха на осмо място в единичната смесена щафета, старт от Световната купа по биатлон. Отговорът на Красимир не закъсня.

„Това са пълни глупости, пълни глупости! Дафовска въобще не е разговаряла с мен. Казва, че съм я нагрубил и обидил. Това абсолютно не е вярно, категоричен беше Анев пред БНТ. – Иска да се разбираме помежду си, след като Захаров иска да ме отстрани от цялата картинка и да си работи спокойно. Няма как да стане! Съжалявам, не са познали човека. Ако Захаров се махне какво ще стане ли? Не, той няма да се махне, докато Дафовска е начело на федерацията. Разберете го това от мен. За да си изясним един път завинаги, защото ми омръзна да им нося медали, да им нося успехи и да съм черната овца, да се опитват да ме сринат. Ако това искат, съм готов още след срещата с министъра на спорта Красен Кралев да им дам пушки, ски и каквото искат и да приключа. Щом толкова силно го искат.”

Анев бе категоричен, че ще продължи да работи с личния си треньор Георги Фъртунов. „Фъртунов е в основата на успеха ми! Положихме много труд откакто сме заедно и резултатите са налице“, поясни почетният гражданин на Самоков.