Българският национален отбор се класира за полуфиналите на световното първенство в Дивизия III, което се провежда в София, информира Хокейни новини. В мач от Група „А“ тимът на Даниел Куомо разби Хонконг с 10:3.

Срещата не започна добре за нашите. Азиатците поведоха с 2:0 още до деветата минута, тъй като Ленън Лок Лам Ау Юнг се разписа два пъти. Третото попадение за Хонконг реализира Чи Лок Лау за 3:4 в самото начало на втората третина.

Георги Искренов, син на футболната легенда Божидар Искренов, блесна с четири гола за България. Даниел Дилков и Станислав Мухачов вкараха по две попадения. Алексей Йотов завърши с гол и две асистенции. Един път се разписа Мартин Николов. Веселин Диков завърши с 5 асистенции, Мирослав Василев подаде при три попадения, а с по два голови паса се отличиха Василий Василев и Янаки Гачев.

Вратарят Димитър Димитров направи 10 спасявания. Титулярният страж на Хонконг Кинг Чи Кинг Хо отрази 65 удара, а в последните 12 минути отстъпи мястото си на Чанг Хо Чунг, който спаси 9 удара и получи два гола.

Това беше втората победа на България, като в четвъртък ще получим и служебно 5:0 срещу неявилия се тим на Босна и Херцеговина. Така със сигурност българският тим финишира на първо място в групата и на полуфинала ще играе срещу втория от Група „Б“. В четвъртък Хонконг ще спори с Тайван за второто място в групата.

В Група „В“ аутсайдерът ОАЕ допусна втора тежка загуба. След 0:17 от Люксембург, арабите отстъпиха и на ЮАР с 0:8. Жан-Мишел ван Дусбург вкара два гола. Люксембург пък се наложи с 6:4 над Грузия и е едноличен лидер в класирането на групата. Колм Кенън блесна с два гола и три асистенции.

В четвъртък ОАЕ се изправят срещу Грузия, която има една победа и една загуба. ЮАР, който е със същия актив като грузинците, пък ще срещне лидера в групата Люксембург.