Звездата в ски-алпийските дисциплини Боде Милър има високи амбиции за Олимпиадата в Сочи от 7 до 23 февруари. 36-годишният американец сподели, че е готов да спечели всички състезания, в които ще вземе участие - спускане, супер гигантски слалом, гигантски слалом, слалом и супер-комбинация.

„Карам доста солидно и съм готов. Идеята ми бе постепенно да ставам по-силен и на Олимпиадата да бъда готов да спечеля всяко състезание. Пистата в Сочи изглежда супер. Дълга е и ми пасва много добре. Прилича малко на Венген (Швейцария). Имаше опасения за снега, но сняг има", заяви Боде Милър преди петото си участие на Олимпиада.

Американецът пропусна целия минал сезон заради лечение на контузия в коляното, но от началото на тази кампания се представя на ниво. Той завърши на подиума на три пъти в три различни дисциплини. Дебютът му на Олимпиада бе в Нагано 1998 година и има общо пет медала от Олимпиади, но само един златен.

"Струва ми се толкова отдавна моментът, в който дебютирах. Времето мина много бързо. Оттогава имам около 400 старта, вече съм много различен човек в сравнение с началото", допълни 36-годишният скиор.