Чепеларе готви посрещане на летището на Радослав Янков с певица, гайди и пита с мед, съобщи кметът на община Чепеларе Славка Чакърова. Родопското градче, което е родно място на 26-годишния сноубордист е в еуфория от постижението му. Спортистът каца в 22:00 часа вечерта в понеделник. 40-местен автобус с чепеларци и отделно много негови съграждани с леки автомобили отиват да го посрещнат на аерогарата.

По подобен начин бе посрещната и Екатерина Дафовска при спечелването на първия и единствен златен медал за България от зимни олимпиади. Радо, известен като Дивеча сред приятелите си, също стана първият и единствен българин, който печели Световната купа по сноуборд при мъжете. Той спечели големия кристален глобус в паралелните дисциплини в сноуборда, съобщава електронното издание на "24 часа".

Във втортик в Чепеларе се готви голямо тържество на площад "Олимпийски" в 17.30 часа. Председателят на Общинския съвет Росица Черпокова свика извънредна сесия за 14:00 часа във вторник, на която местния парламент ще разгледа предложенията й Радослав да бъде обявен за почетен гражданин на Чепеларе и му бъде дарен общински парцел за постижението, както бе с Дафовска преди 18 години.