Мегън Дюамел и Ерик Радфорд спечелиха Гран при финала по фигурно пързаляне в категория спортни двойки. Това е трета титла за Канада, след двете на Джейми Сале и Дейвид Пелетие и тя дойде след 12 години пауза, пише Красивата страна на спорта. Беше спазена интересна традиция – в историята на двойките само четири страни са се качвалина първото място и подиума изобщо, като освен Канада това са Русия, Китай и Германия. В Барселона втори останаха сочените за фаворити Ксения Столбова и Фьодор Климов, а трети са Вейджин Сю и Конг Хан.

На 30 години Дюамел и Радфорд подобриха личния си резултат с над десет точки и взеха златото с 220.72. Този сезон те не спират да рискуват и да изпълняват сложни елементи. Въпреки не перфектния паралелен троен луц, те изпълниха троен луц и от изхвърляне и добавиха изхвърляне в четворен салхов.

Столбова и Климов взеха личен резултат за волна програма и с 213.72 се наредиха на втора позиция. след сребърните медали на Олимпиадата и Световното и доминацията в сериите те бяха сочени за победители. И наистина руският дует е с изключителна класа, но не може да отговори на техническите умения на канадците.

От пето място в кратка програма до трето се изкачиха Сю и Хан -194.31 точки. Следвсат сънародниците им Ченг Пенг и Хао Зан, както и Ксяо Ю и Янг Джин. Последни останаха Юко Кавагутими Александър Смирнов, за които този сезон е завръщане след дълга пауза заради контузия на партньора.