Мегън Дюамел и Ерик Радфорд спечелиха шестия турнир от Гран при сериите по фигурно пързаляне – ЕнЕйчКей Трофи. Втори останаха руснаците Юко Кавагути и Александър Смирнов, като двата тима се хвърлиха в битка и рискуваха с изхвърляне в четворен салхов, пише Красивата страна на спорта. На подиума се качиха и световните шампиони за юноши от София Ю Шаую и Джин Ян, а медалистите се класираха за финала в Барселона.

Дюамел и Радфорд събраха 199.78 точки. Двете изхвърляния в четворен салхов и троен луц не се получиха и те не успяха да минат границата от 200 точки. Кавагути и Смирнов получиха 183.60 точки, като партньорката не приземи четворния салхов, а двойката сгреши и при паралелния скок.

С втора оценка на волна програма и трето място в класирането Ю и Ян се бориха за финала. Те получиха 182 точки и въпреки изравнената си позиция в генералното класиране с Евгения Тарасова и Владимир Морозов се класират напред заради по-силния си точков резултат.

Топ 7 допълват Вера Базарова/Андрей Депутат (Русия), Мари Вартмаан/Аарън ван Клийв (Германия), ДиДи Люнг/Саймън Шнапир (САЩ) и Наруми Такахаши/Риучи Кихара (Япония).