Емилия Йорданова записа най-доброто класиране на България в първите индивидуални стартове от Световното първенство по биатлон в Руполдинг (Германия). Националката зае 42-ото място в спринта на 7.5 километра.

Титлата е за безспорната номер 1 Магдалена Нойнер. Пред родна публика 25-годишната състезателка, която слага край на кариерата си след края на сезона, спечели с време 21:07 минути и без грешка на рубежа. За Лена това е 11-ата световна титла и общо 15-и медал от планетарни шампионати. В Руполдинг тя взе и бронз в смесената щафета.

Втора остана Дария Домрачева (Беларус), а трета се нареди Вита Семеренко (Украйна). Следват Хелена Екхолм (Швеция) и Мари Лор Брюне (Франция), като първите пет повалиха и десетте мишени.

Йорданова изостана с 2:52 минути зад Нойнер, след като излезе без грешка при двете си посещения на рубежа. Тя има право да стартира и в преследването утре. Другите ни представителки са назад. Нина Кленовска е 84-а с 3 грешки, Ния Димова – 92-а, а Десислава Стоянова с две позиции назад. Младите състезателки не свалиха по 4 мишени.