Българският национален отбор по хокей на лед претърпя втора поредна тежка загуба на квалификационния турнир за олимпийските игри в Пьончан през 2018 г., който се провежда в Талин. След 2:8 от Мексико в първия мач, във втората среща „лъвовете“ отстъпиха на домакина Естония с катастрофалното 0:26 (0:10, 0:8, 0:8).

С по пет гола за естонците се отличиха Роберт Арак, Роберт Рооба и Васили Титаренко. По две попадения добавиха Александър Кузнецов и Рагнар Хиндрек Рус, а по веднъж се разписаха Микел Синикас, Михаел Маква Аукси, Никита Козорев, Артьом Горностаев, Ристо Тепан, Янус Сорокин и Микел Воранг.

Димитър Димитров започна като титулярен вратар за България и беше заменен в средата на мача. Той допусна 12 гола и спаси 47 удара. След това на мястото му се появи Никола Николов, който получи 14 попадения във вратата си и направи 29 спасявания.

Резултатът остани българският тим без шансове за класиране в следващата фаза, на която ще играе само победителят от групата. Вторият кръг от пресявките ще се проведе между 11 и 14 февруари 2016 г. За момента Естония и Мексико са с по две победи. В неделя от 13:00 часа България играе срещу Израел в битка за предпоследното място. След това Естония и Мексико ще определят победителя в групата.