Мартен Фуркад спечели масовия старт на 15 километра от Световната купа по биатлон в Нове Место (Чехия). Французинът се поздрави с 56-ата си победа в кариерата, както и седма за сезона от осем състезания.

След като спечели спринта и преследването, днес Фуркад продължи доминацията си в чешкия зимен център, като финишира с една грешка в стрелбата и време от 36:18,9 минути.

Втори, с два пропуска и изоставане от 8,3 секунди, остана германецът Зимон Шемп, а трети се нареди Антон Бабиков (Русия) – една грешка в стрелбата и изоставане от 9,4 секунди.

Единственият българин в надпреварата Владимир Илиев зае 28-а позиция. Той направи по една грешка във всяка от четирите си стрелби и финишира на 2:14,7 минути от Фуркад. След Илиев завършиха само Себастиан Самуелсон (Швеция) и Михал Шлезингър (Чехия).

В генералното класиране за Световната купа лидер е Фуркад с 468 точки, следван от Антон Шипулин (Русия) с 310 и Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) с 308. Красимир Анев и Владимир Илиев са 36-и и 37-и със съответно 74 и 72 точки. Антон Синапов пък е на 68-о място с 4 точки.