Най-добрият хърватски скиор и бивш носител на Големия кристален глобус Ивица Костелич падна тежко по време на тренировка. 32-годишният хърватин е под въпрос за откриването на сезона в ски алпийските дисциплини в австрийския курорт Зьолден следващия уикенд.

По време на тренировката за слалом Ивица Костелич, който се готви на ледника „Хинтертукс”, нарани десния си хълбок и дясното коляно. Хърватинът се прибра в Загреб за допълнителни медицински прегледи. Ядрено-магнитният резонанс не показва никакви сериозни травми, но въпреки това Костелич реши да почива, докато минат натъртванията.

Все още не е ясно дали хърватинът ще участва в свободните тренировки на ледника „Ретенбахер”, който ще приеме първия старт от сезона. Ако не е в състояние да тренира, Костелич може да пропусне гигантския слалом.

Ивица Костелич пропусна края на миналия сезон заради разтежение в коляното, получено на спускането в руския курорт Сочи, който е домакин на Зимните олимпийски игри през 2014 година. Това му попречи да се бори за Големия кристален глобус, въпреки че преди травмата бе лидер в генералното класиране.