Завършилият на четвърто място в масовия старт в биатлона в Оберхоф Красимир Анев коментира успеха си. Това е най-доброто постижение в историята на мъжкия ни биатлон.

"Това е каймакът на блиатлона, радвам се, че се случи точно днес. Знаех, че трябва да бягам зад него (б.р. - има предвид Малишко, с когото спореха за третото място), но нямаше как, имаше информация, че зад нас настъпват сериозни ски бегачи. Затова карах и на финалната права пред Малишко. По време на церемонията ми благодари за това, че съм му спирал вятъра", заяви Анев пред БНТ.

На въпрос, след четвъртото място дали не е време за медали, Анев коментира: "В биатлона нищо не е невъзможно, но препоръчвам българите да са по-сдържани с коментарите си. Ние сме хора от плът и кръв и не е приятно да прочетеш нещо негативно за себе си. Днес всичко беше трудно, борбата с метеорологичните условия беше най-трудна. Благодаря на вакс майсторите, които се справиха отлично. И те бяха много затруднени, както ние на стрелбището. Момчетата се справиха много добре."