Световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки беше открито официално в красива церемония, предава медийният партньор Красивата страна на спорта. На фона на народна музика българските състезатели показаха, че дори да нямаме условия и достатъчен брой фигуристи, когато искаме - можем. На леда излязоха деца с народни носии, като момченцата носеха гайди, а момиченцата менче с вода, хляб и сол, както народната традиция повелява да се посрещат гости.

Парадът на знамената мина по план, а след него големите момичета показаха чудесна програма по народна музика, която завърши с ръченица. Въпреки леките неточности впечатлението от синхронното пързаляне бе изключително.

В шоуто се върнаха малчуганите с носии, като малката ни танцова двойка Гергана и Димитър Болашикови демонстрира няколко от поддръжките си.

Гостите бяха приветствани от Татяна Йорданова – председател на българската федерация по кънки и заместник министъра на спорта Йордан Йовчев. От името на Международния кънки съюз слово произнесе г-жа Филис Хауърд. На откриването присъства и най-успешната ни индивидуална състезателка в ледените спортове Евгения Раданова.