Мерил Дейвис и Чарли Уайт спечелиха титлата при танцовите двойки от турнира по фигурно пързаляне Четирите континента, в който участват най-добрите състезатели извън Европа. Американският дует се наложи над основните си конкуренти Теса Вътю и Скот Моър за втори път през сезона, като първият беше в Гран при финала в Сочи.

Мерил и Чарли имаха титли през 2009 и 2011 година. Те бяха блестящи във волната си програма по музика от “Нотр-Дам де Пари” и получиха рекордно висок резултат за сезона 112.68 точки. С общ бал от 187.36 точки Дейвис и Уайт се окичиха със златото.

Среброто остана за лидерите след краткия танц Въртю и Моър. Канадците получиха 109.20 точки за второто си изпълнение и общо 184.32 в турнира. В средата на програмата по музика от “Кармен” състезателите спряха заради проблем с дишането на Теса и бяха пред отказване. Съдиите позволиха доиграването на танца.

Двете двойки тренират заедно при Марина Зуева и бившия треньор на Максим Стависки Олег Епщайн и доминират на леда от няколко сезона. Американците имат 3 титли от Четирите континента, четири от финалите на Гран при, една от световно първенство и сребро от Олимпиадата във Ванкувър. Въртю и Моър са олимпийски и два пъти световни шампиони, имат 2 титли от Четирите континента, но никога не са печелили Гран при финал.

На Четирите континента първите шест позиции бяха за САЩ и Канада. Бронзът спечелиха Мадисън Шок и Евън Бейтс (САЩ) със 160.42 точки. Четвърти са американците Мая и Алекс Шибутани (159.97 точки), а пети и шести са канадците Пайпър Жилс/Пол Поаре (157.73 точки) и Никол Орфорд/Томас Уилямс (139.10 точки)./БЛИЦ