Лидерът във временното класиране на НХЛ Калъмбъс Блу Джакетс спечели с 5:3 при визитата си в Канада на Унипег Джетс и записа рекорден за клуба 14-и пореден успех в редовния сезон. Това е изравнено трето най-добро постижение в НХЛ, след като Бостън Бруинс (сезон 1929/30) и Вашингтон Кепитълс (2009/10) също са записвали такава победна серия. Рекордът от 17 поредни победи е на Питсбърг Пингуинс от сезон 1992/93.

Александър Уенбърг вкара два гола за победата на Калъмбъс, а Брандън Саад, Ник Фолино и Лукас Седлак също се разписаха. Фолино и Зак Веренски се отличиха и с по две асистенции. Сергей Бобровски пък направи 31 спасявания на вратата на Калъмбъс. Шон Матиас, Брайън Литъл и Матийо Перею бяха голмайстори за Уинипег, а стражът Майкъл Хитчинсън се отличи с 30 отразени шайби.

В следващия си мач Калъмбъс, който остава лидер в НХЛ с 54 точки и на една пред Питсбърг, играе срещу Минесота Уайлд, който е с 12 поредни победи и заема пета позиция с 50 точки. Уинипег Джетс е на 22-а позиция с 37 точки.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ