Единствената ни надежда за медал на Олимпиадата в Сочи - Александра Жекова, се контузи. БЛИЦ разбра, че Сани е пострадала на тренировка в САЩ.

Най-добрата ни сноубордистка се е контузила, като травмата й е в опашната кост, която е натъртена след лошо падане при един от скоковете. Неприятната случка се е разиграла по време на тренировка преди Зимните X-Games.

Заради контузията 26-годишната ни сноубордистка пропуска надпреварата в Аспен, но най-важното е, че ще бъде на линия за Сочи. Както е известно, Зимната Олимпиада ще бъде от 7 до 23 февруари, като единствено Сани е надеждата за медал на България.

Жекова с нетърпение очакваше отново да се впусне в X-Games, където миналата година извоюва сребро - в четвъртото иси участие в екстремните игри. Сега надеждата й, а и на всички нас е, колкото се може по-скоро да се възстанови и да бъде в топ форма за Олимпиадата в Сочи.

Както вече стана ясно, Сани отказа да бъде знаменосец на руска земя, предоставяйки възможност на някой от другите ни състезатели да развее трибагреника. А и Жекова иска да се концентрира изцяло върху представянето си. Сочи 2014 ще бъде третата й Олимпиада.

БЛИЦ припомня, че на Игрите във Ванкувър 2010 Сани също беше сочена като най-голямата надежда на България за медал. По време на квалификацията обаче тя падна и разтегна мускул, с което приключи участието й на Олимпиадата. Така бяха прекършени мечтите й да постигне нещо голямо. Заради травмата Сани дори се озова в инвалиден стол, след което се върна в играта и сега се надява на подвиг в Сочи.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

000_sani.jpg








000_sani1.jpg

000_sani3.jpg

000_sani2.jpg

000_sani4.jpg