Делегацията ни за 22-те Олимпийски игри в Сочи бе гласувана на Общото събрание на Българския олимпийски комитет (БОК). Тя ще бъде от 37 човека - Стефка Костадинова и други представители на БОК, 13 треньори, медицински лица. На събранието бе гласувано единодушно 16 спортисти да ни представят в Сочи.

„Не искам да обременявам олимпийците ни с големи очаквания. Да участваш на Олимпиада е гордост, самочувствие и голям шанс. Надявам се българите наистина да имат своя шанс и защо не - да направят класирания в десетката", заяви председателят на БОК Стефка Костадинова след събранието.

Олимпийско аташе и ръководител на отбора по биатлон ще бъде Екатерина Дафовска. Днес е последният срок за покриване на нормативи, обявиха от БОК и уточниха, че имаме още четири резерви за визи за Сочи.

Костадинов съобщи също така, че най-добрата ни сноубордистка е направила жест, предоставяйки възможност на някой от колегите й да бъде знаменосец в Сочи.

„Предложих на Сани Жекова отново да носи трибагреника. Тя сподели, че за нея ще бъде голяма гордост и чест, но помоли този път да бъде някой друг. Тя ще участва на трета Олимпиада и иска да се концентрира изцяло върху представянето си", каза Костадинова.

Шефът на БОК добави, че ще предложат на Владимир Зографски и Красимир Анев.

"Предстои ни да говорим с тях и треньорите им. Ако мога и аз ще го нося", добави Костадинова.