Директорът на състезанията за световната купа по ски алпийски дисциплини към ФИС Гюнтер Хуяра заяви, че Линдзи Вон може да стартира с мъжете този сезон, ако от американската федерация внесат съответната молба.

“Нямам абсолютно никакви колебания”, заяви Хуяра пред "Ski Racing Magazines" въ връзка с плановете на Линдзи Вон. Той допълни, че вече се е свързал с американката и я е уведомил, че правилникът по никакъв начин не може да й забрани да участва в първото за сезона спускане в канадския зимен център Лейк Луис на 24 ноември. По същото време жените ще бъдат в Аспен (Колорадо), където ще има слалом и гигански слалом.

Хуяра обаче е категоричен, че ФИС ще се занимае с плановете на Линдзи Вон, когато във ФИС постъпи молба от Американската ски федерация. Засега единствено 27-годишната американка е изявила намеренията си, без да ги съгласува с местната федерация. Ако до няколко дни от федерацията внесат молба, ще бъде разгледана на следващото заседание на ФИС в швейцарския курорт Оберхофен на 3 и 4 ноември.

При положение, че Линдзи Вон се спусне с мъжете в Лейк Луис, тя няма да може да участва не само в паралелната женска надпревара в Аспен, но и в следващия старт от сезона при жените.