Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков беше специален гост в предаването "Преди обед" по bTV. Ден след официалното закриване на сезона в ските и сноуборда, носителят на Световната купа за 2016 година каза, че е удовлетворен от резултатите през изминалия сезон, но е наистина щастлив, че е здрав и няма контузии след тежките състезания.

"Беше един много добър сезон, въпреки че малко не ми достигна да взема и медал от световното първенство и Големия кристален глобус, но това са състезанията. Тази година имаше по-добри от мен. Друго си е да си първи, но ако се върнем назад, реално една стотна ме раздели от спечелването на Глобуса", каза Янков.

Радо за пореден път отдаде заслуженото на своите родители, които са го записали в отбора по сноуборд, когато е бил на 7-8 години. Също така той сподели колко много се е зарадвал, когато е открил първата си каска - "Първата си каска я издирвах доста време, тъй като има доста сантиментална стойност за мен. Тя е подарък от баща ми, той е карал с нея. Няколко години я търсех. Оказа се, че е вкъщи и като я открих ми трепна сърцето. По-големите от мен доста ме потупваха по каската, смееха ми се, защото имаше доста по-нови каски по онова време."

"Имал съм момент, в който съм падал духом, когато съм търсел варианти за фиксация на здравословните ми проблеми, които не ми позволяваха да тренирам и да се състезавам пълноценно. Никога не съм си мислел, че ще се откажа, но съм си казвал, че ако дойде момент, в който наистина не мога да карам, ще избера здравето си", допълни Янков.

Какво го мотивира и му дава енергия, и какви са следващите му големи цели, може да видите във видеото: