"Радо беше единственият сноубордист в паралелните дисциплини с четири подиума през сезона, и то в олимпийската дисциплина паралелен гигантски слалом", oтчете Георги Атанасов - треньорът на най-добрия ни сноубордист Радослав Янков. 

Двамата дадоха пресконференция в Пресклуб "България", след като звездата беше награден за четвърти път със значката „Златна България”, след като бе избран за Спортист на месец февруари в традиционната анкета на Пресклуба. Янков получи 19 гласа от участвалите в анкетата 24 спортни медии и редакции за златния и сребърния медал на Световната купа по сноуборд в Банско. Втори в анкетата с 3 гласа е Красимир Анев за шестото място в спринта и седмото в преследването на Световното първенство по биатлон. Носителят на Купа „Странджа” Даниел Асенов (бокс) и бронзовият медалист от Европейското първенство по ски ориентиране Станимир Беломъжев получиха по 1 глас.

Първата „Златна България” Янков получи през декември 2015-а за първата си победа в Световната купа. През януяри 2016-а той за втори път бе избран за Спортист на месеца за завоюването на златен и сребърен медал от стартовете на Световната купа, а през март 2016-а Янков за трети път оглави престижната класация, след като спечели Световната купа в паралелните дисциплини по сноуборд.

"Тази година Радо е единственият сноубордист с четири подиума, и то в  паралелния гигантски слалом. Не успя да защити Големия Кристален глобус, но взе малкия в олимпийската дисциплина, което през миналата година не успя. За сравнение - отборът на Германия отчете много силен сезон, след като с 12-те си състезатели има 5 подиума и две четвърти места на Световното първенство. Постиженията на Радо са изключителни и трябва да се оценят по достойнство", заключи Георги Атанасов.

"Направили сме си програма за другата година върху какво трябва да се работи. Смятаме, че знаем върху какво трябва да наблегнем, за да сме най-добри и през следващия сезон", добави Джоко.

Снимка LAP.BG: