Александра Жекова коментира представянето си на Световното първенство в Сиера Невада. В испанския курорт нашата сноубордистка финишира четвърта във финала.

"Доволна и щастлива съм предвид, че имахме доста тежки обстоятелства. Получих много неприятна травма на дясната пета в първия тренировъчен ден, именно затова изпуснах официалната тренировка, именно заради сериозната болка, която не успяхме да контролираме дори с много сериозни инжекции, затова не успях и да се представя добре за квалификациите, заяви Жекова.

-Все пак се радвам, че успях да се събера за самите финали, направих едно никак не лошо каране, с което постигнах един добър резултат. Аз никога не съм губила мотивация, независимо пред какви предизвикателства се изправям. Последните 2-3 години имам доста травми, просто така се случва, такъв е спортът ми, той е доста сложен и ектозичен. Това е част от професията ми.

Трасето беше доста сложно, имаше три ритъм секции, бяха сложни заради промяната на условията. Сутрин трасето беше ледено, следобед пък се стопляше. Беше предизвикателство, затова имаше и толкова травми на мои колеги. Никога условията не са били поричина да не дам всичко от себе си.

Ако човек тръгне да се оплаква, нещата не отиват на добре. Трябва да живеем за момента и да разполагаме с това, с което разполагаме. Аз съм благодарна за обстоятелствата, които имах и приемам това за поредно предизвикателство, което ще ме направи по-силна."