Альона Савченко и Робин Шолкови демонстрираха страхотната си класа и поведоха в класирането при спортните двойки на Скейт Канада със 72.26 точки. За четирикратните световни шампиони това беше първо състезание от сезона, като до последно двойката и техният треньор и хореограф Инго Щойер криеха музиката на двете програми на тима. Кратката програма на дуото беше по “Кисмет” на струнния квартет Бонд, като немците получиха изключително висока оценка за началото на сезона.

Около самите спортни двойки на втория турнир от Гран при имаше интрига само за второто и третото място. С личен резултат 64.49 точки представителите на домакините Меган Дуамел и Ерик Радфорд са временно втори. На третата позиция е най-силната италианска спортна двойка Стефания Бертон и Ондрей Хонтарек – 59.79 точки.

Останалите четири двойки нямаха никакъв шанс за първото място, тъй като организаторите бяха заложили на състезатели с малък международен опит.

Скейт Канада продължава тази нощ с кратките програми при мъжете и танцовите двойки, където домакините имат големи надежди чрез Патрик Чан и олимпийските шампиони Теса Въртю и Скот Моар./БЛИЦ