Хокеистите на Славия стартираха с победа като гост срещу ЦСКА с 10:2 (3:0, 2:0, 5:2) в първи мач за сезона, валиден и за турнира за Купата на страната.

Срещата се игра в Зимния дворец на спорта пред около 200 зрители. През първата третина мачът вървеше скучно без много голови положения. Всичко се промени само за 60 секунди, в които Явор Славчев и Станислав Мухачов вкараха два гола за гостите от Славия. До края на третината трето попадение на Мартин Миланов покачи резултата на 3:0 за "белите". Заслужава да се отбележи добрата игра на стража на ЦСКА Теодор Асенов, който в редица случаи се намеси успешно и предотврати разгром за своя отбор.

Срещата бе дебют за Цвятко Танев като главен съдия, пише kunki.org. Младият рефер се справи отлично със задълженията си, не се уплаши от възникналото напрежение в средата на втората третина и взе адекватни решения в спорните моменти на леда.

Следващата среща от програмата на първия кръг е утре, отново в Зимния дворец. От 20:45 часа стартира сблъсъкът между "Левски" и ЦСКА. /БЛИЦ