Тора Бергер спечели втори златен медал от Световното първенство по биатлон, което се проведе в Руполдинг (Германия). 30-годишната състезателка от Норвегия надделя днес в масовия старт, след като имаше успех и в индивидуалния старт. Тя финишира за 35:41.6 минути.

Втора е Мари Лор Брюне, която затвърди силното представяне на французите. Младата състезателка взе сребро в индивидуалния старт, а днес дублира постижението си. Трета е Кайса Макарайнен от Финландия. Дамите на подиума направиха само по един пропуск от 20 възможни на рубежа.

Голямата звезда и надежда за злато на домакините Магдалена Нойнер остана 11-а, след като не свали 6 мишени. Отказващата се след края на сезона 25-годишна германка спечели злато в спринта и женската щафетата, сребро в преследването и бронз в смесената щафета.

В класирането по медали Бергер изведе Норвегия начело. Тя спечели две индивидуални златни отличия и титла в смесената щафета. Тора и женският тим взеха и бронз в щафетата. Мъжкият тим разочарова с един сребърен медал на Емил Хегле Свендсен в спринта и злато в щафетата.

Иначе Франция взе най-много медали - 8. Мартен Фуркад извоюва три индивидуални титли, Брюне взе два сребърни медала. На второ място в индивидуалния старт при мъжете е Симон Фуркад. Мъжката и женската щафети също спечелиха сребърните отличия.

Българите не участваха в днешните стартове. Мъжкият ни тим записа отлично представяне в индивидуалния старт с 16-о място на Владимир Илиев, 19-о на Красимир Анев и 27-о на Михаил Клечеров.