Ужасяваш сблъсък между олимпийския шампион Юзуру Ханиу и Хан Ян се случи по време на загрявката за турнира от Гран при сериите в Китай. Ханиу падна много тежко, но все пак спечели сребърен медал, а златниият беше извоюяван от Максим Ковтун.

На загрявката Ханиу се пързаляше назад, когато се сблъска с връхлитащия китаец. Положението на Юзуру беше много по-тежко, като той падна и се претърколи на леда. Зад мантинелата камерите показаха как лекарите се грижат за състезателя. По време на изпълнението му той беше с превързана глава, неориентиран и падна пет пъти на програмата си “Фантома от операта”. Сборът от 237.55 точки му отреди второто място.

След края той излезе подджържан от треньора си Брайън Орсър, който го подкрепяше с думите “Дишай, дръж се за мантинелата”. Докато чакаше оценката си Ханиу махаше на публиката, която не спря да го аплодира. За съжаление той не успя да стане третият различен японец, спечелил първите три турнира от Гран при сериите, постижение непостигнато от нито една нация.

Максим Ковтун спечели с 243.34 точки. Той също направи много грешки във волната си програма. Трети е американецът Ричард Дорнбуш – 226.73 точки, следван от Нам Нагуен (Китай), Миша Джи (Узбекистан) и Ян.