„Този трофей тежи много, защото събира труда ми още от първия ден, в който се качих на сноуборд”, заяви сноубордистът Радослав Янков по повод спечелването на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини за сезон 2015/2016.

Той и треньорът му Георги Атанасов бяха наградени днес от един от спонсорите си. „Този трофей тежи много, тъй като събира трудът ми още от първия ден, от който карам сноуборд до ден-днешен, изключително много тренировки, търпения, лишения, упоритост и амбиция”, каза Янков и продължи: „Сутринта заедно с треньора ми пак гледахме спусканията ми и направихме анализ. Имах и по-слаби моменти през този сезон, но във всеки един старт успявах да влизам във финалите, което беше и цел номер 1 за всеки старт.”

“Тези дни всички са много радостни и щастливи от успеха ми. Всички ме поздравяват и това ме радва. Различна трудност е да се катериш към най-високото стъпало, а сега ще е трудно да се поддържа това ниво. Аз обаче не се отказвам и ще продължавам да тренирам по същия начин, до колкото ми е възможно. Не съм мислил още за следващия сезон. Още не е приключил и този. Лятото започвам физическа подготовка, а до следващия сезон има още време”, добави Радо Янков, известен още като Дивия и Дивеча.