Альона Савченко и Робин Шолкови се оттеглиха от европейското първенство по фигурно пързаляне в Будапеща (Унгария), предава сайтът Красивата страна на спорта директно от мястото на събитието. Четирикратните световни шампиони и бронзови медалисти от Ванкувър 2010 година бяха втори след кратката програма в унгарската столица. Двамата обявиха доста странно, че оттеглянето им е поради болест.

По-късно стана ясно, че Альона е пипнала вирус и това наистина е причаната за оттеглянето им. Новината потвърди треньорът им Инго Щойер, световен шампион за Германия през 1997 година с Манди Вьотцел.

„Опитахме на тренировката, но се виждаше, че Альона не е добре. Тя пристигна с вирус и рискуваме нещата да се усложнят и да не може да тренира десетина дни. Волната програма е много тежка, особено във втората част и при това й състояние рискът и от травма е голям“ обясни треньорът на немското дуо.

Двамата ще бъдат на линия за Олимпиадата в Сочи, която започва в началото на февруари. Новината идва днес, когато Альона Савченко има рожден ден и става на 30 години!