Уникалните трасета в Банско за първите в България стартове за Световната купа по сноуборд са перфектни. Рейс директорът на ФИС за сноуборда Уве Байер даде отлична оценка за подготовката. Германецът присъства днес на тестовете за спринткроса, в които участва и Александра Жекова. Байер даде висока оценка на екипа на БФСки начело с Виктор Гичев и Валентин Стефанов за подготовката на трасетата.

Както е известно, на 3, 4 и 5 февруари под връх Тодорка участие в паралелните дисциплини и сноубордкроса ще вземат около 200 състезатели от цял свят, начело с най-добрите. Част от елита са Жекова и Янков, който е актуален носител на Големия кристален глобус.

Сани и Радо от няколко дни тренират усилено в Банско. В социалната мрежа Жекова публикува и снимка от вчерашното си спускане по северния улей на връх Тодорка, а днес чаровната сноубордиска летя по трасето, на което ще се състезава с безспорната №1 в последните години Ева Самкова (Чехия), олимпийска шампионка в сноубордкроса от Сочи 2014, четирикратната световна шампионка Линдзи Джакобелис от САЩ, Тес Кричлоу (Канада), Клое Треспьош от Франция и други.

Трасетата в пиринския курорт за състезанията в паралелния слалом, бордъркроса и паралелния гигантски слалом са край Бъндеришка поляна и на писта "Томба".
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ