Положението в турския град Анталия е все по-бедствено. Торнадото, което в продължение на два дни вилня над курорта, буквално е помело всичко. 

Отнесени са части от сгради, потрошени са автомобили, а броят на ранените продължава да расте и те вече са 14, двама души са загинали. 
 

Двете жертви - на възраст 13 и 40 години - са починали в болница, след като били ударени от предмети, отнесени от вятъра. Издирва се едно лице, обявено за изчезнало.

Бурята повали дървета, причини наводнения на някои места, нанесе щети върху къщи и ниви. Пациенти от държавната болница в град Кемер в Анталия бяха прехвърлени в други лечебни заведения, след като вятърът отнесе покрива на сградата.

Повалени от вятъра дървета блокираха пътища, а в някои централни части на окръга имаше прекъсване в електрозахранването, каза окръжният управител на Анталия Мюнир Каралоглу.

Торнадото помете и летището в Анталия. Два самолета са повредени, съобщават турските медии. Стихията е обърнала автобус, микробус и една стълба. Летището е отворено, отстраняват се щетите след стихията. От летището предупреждават хората да бъдат предпазливи предвид неблагоприятните атмосферни условия.Това е второто торнадо в турския средиземноморски окръг Анталия през последните два дни. При първото стихията хвърли автомобил в река. Последва драматична спасителна операция. Бяха разрушени покриви на къщи, потопи десетки лодки и повали дървета. Бе съобщено за най-малко един загинал и 11 ранени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ