Бурният вятър в София създаде много опасна ситуация в квартал "Люлин". За това сигнализират потребители в социалните мрежи. 

Силните пориви на вятъра са откъртили покрива на спортна зала "Сиконко", намираща се близо до метростанцията. Има опасност целият покрив да се откъсне и да падне върху минувачи. 

Ураган помля Враца, обявиха бедствено положение! И в София е страшно СНИМКИ

"Внимание!!! Покривът на Спортна зала "Сиконко" се е откъртил от вятъра. Сигнализирах охраната на залата да се вземат мерки. Хората да избягват да минават покрай залата, за да не се откърти нацяло и да стане инцидент", пише авторът на кадри от мястото. 

Коментиращи настояват районът да бъде отцепен, но хора от квартала посочват, че над два часа не са взети никакви мерки. Информирана е охраната на залата. 

 

В 97-о СУ пък вятърът е изкъртила цялата дограма, заедно с прозореца, на една от класните стаи. Не е ясно дали е имало застрашени ученици. 

Опасният вятър предизвика проблеми и на други места в столицата. На "Цариградско шосе" е паднало дърво, което се е стоварило върху жиците за тролеите и е създало проблеми с движението. 

В "Младост" 3 падна цяла светофарна уредба. "В ж. к. Младост 3, София, паднала светофарна секция. Благодаря на двамата ЧОВЕЦИ, които бяха спрели колите си и в момента освобождаваха булеварда от падналия светофар! Успях да снимам само единия от тях", разказва очевидка. 

Сигнали за паднали дървета има от всички квартали. В ж.к. "Илинден" дърво се е стоварило върху лек автомобил. Същото се е случило и в "Света Троица". Няма информация за пострадали хора. 

(Снимки и видео: Фейсбук)

 

 

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук