Силна буря се разрази край София.

Във фейсбук страницата на Meteo Balkans интернет потребители вече споделят видеа и снимки на стихията, която по думите им се насочва към столицата.
 Силен дъжд, придружен с вятър, се е излял и над Смолян.


Близо до Нова Загора също се създават условия за обилни валежи, които могат да надминат 20-30 л/кв.м.


 

Синоптиците от Meteo Balkans предупреждават, че по- значителни валежи вече се наблюдават над много райони от западна , централна и дори Източна България.
 
Очакваме до 2-3 часа бурите да се усилията и да връхлетят Централна България. По-значителни по количества ще са валежите над районите с червен цвят . Остава висок риска и от едра градушка.
 
Червен код : В оградените места с червен цвят ще се образуват гръмотевични бури, като някои от тях ще са с голям потенциал.
 
Очакваме интензивен валеж, придружен от силни пориви на вятъра и силна гръмотевична дейност. Не са изключени над Южна Румъния бурите да са съпроводени от едра градушка.
 
Процесите ще останат активни и в тъмната част от срока на прогнозата, а на места по подножието на Карпатите поради орографски причини, могат да паднат над 100 л /кв.м.


 Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.