Земетресение с магнитуд 4,0 бе регистрирано днес сутринта в провинция Катандзаро в Южна Италия, съобщи Италианският национален институт по геофизика и вулканология.

Сеизмолозите са отчели тремора в 08:11 ч. местно време. Епицентърът на земетресението е разположен на дълбочина 27 километра в района на град Катандзаро, административен център на южния италиански регион Калабрия.

Колебанията на земната повърхност ясно са се усетили в този град и в много други селища на провинция Катандзар.

Местните власти разпоредиха евакуация на училищата, тъй като земетресението предизвика голяма тревога у жителите на провинцията.

Много жители на Катандзаро съобщават, че са чули силен шум, след който "земята се е разтърсила за около десет секунди", предава БГНЕС.

Сеизмичната активност в Италия не спира. В средата на юли експертите регистрираха значително увеличение на активността в планината Етна на остров Сицилия.

Тогава изригването от така наречения „нов кратер“, разположен в горната част на югоизточния склон на Етна беше придружено от отделянето на гореща лава, вулканична пепел и трептения на земната повърхност със средна сила.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!