Никакво оповестяване на населението за бедствие не е имало по време на наводнението в Резово. Това разказва пред Нова телевизия Борил Кръстев, съпруг на шампионката Стойка Кръстева, който е бил блокиран три дни в къща за гости с около 30 души, част от които деца.

Магазините в Резово, Синеморец и Ахтопол бързо се опразват - хората остават без храна и вода, и без каквато и да било информация какво се случва, разказа Кръстев.

„Нямаше обхват, токът спря. Нямахме телевизия, нямахме никаква информация какво се случва с цивилизацията. Водата спря за нещастие също и вече нямахме никакви ресурси. Кога ще има електричество, кога ще има вода, кога ще има хляб, защото все пак хлябът е първа необходимост, особено, когато си с малки деца – никой не казваше нищо!

На 6-и разбираме, че всички населени места в района, които бедстват, са посетени, информирани и захранени с храни от първа нужда”, заяви Борил Кръстев.

За проблема алармира във Фейсбук и Краислав Димитров: 

"ОЦЕЛЯХМЕ!!!

Въпреки, че като гледам не съществуване. Ама то в Резово има само 37 гласоподаватели , на кой му пука, друго си е да има голяма ромска махала.

Огромно "благодаря" на всички власти за неоказаната подкрепа, за това че бяхме оставени сами да се борим с природата!

"Благодаря " и на медиите , които "информираха", същите власти , та да се сетят за нас, онези на границата с Турция!

Тука сме забравени от бога. Още не се е появила нито една институция!

След 24 часа дъжд, два смерча, повредени къщи, 11 потънали лодки, (останалите са качени по дърветата), 12 часа без вода, ток и телефони, изровени от пороя улици, съборени огради и дървета...

"Евала" на всички родни мобилни оператори, че обажданията на 112 се прехвърлят на турския оператор та и помощ не можем да поискаме...

Магазинерката помоли военните да съдействат за хляб и вода за старците, не можели, нямало заповед...

Същите, снощи докато спасявахме лодките, стояха накачени по оградата на поделението и отгоре снимаха страданието на хората , борещи се за поминъка си с придошлите води...

И все още никой не се е сетил поне една водоноска да докара...

Слава богу, поне се разминахме без жертви, но това не е заслуга на власта, уверявам Ви!

Бахти смотаната държава..."

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук