Турски медии съобщават, че е възможно взрив на ядрена бомба да е предизвикал земетресението в Турция.

На фона на вече две силни земетресения в Турция, ударили с промеждутък от по-малко от 12 часа помежду си, в турските медии се появи информация, че тест на ядрено оръжие може да е причината за разрушителните трусове. Такава информация дава изданието RRN.

Според данните, представени от изданието, има подозрения, че експлозията на малка ядрена бомба е станала причина за разрушенията.

Подобни подозрения се потвърждават отчасти от характеристиките на подземните колебания, за които беше съобщено по-рано. В същото време се съобщава, че самата авиобаза Инджирлик, където се съхранява ядреното оръжие на САЩ, не е пострадала.

„Американската военновъздушна база Инджирлик, където са разположени някои ядрени бойни глави и която се намира в Адана, близо до епицентъра на сутрешното земетресение в Турция, не беше засегната. 

Обсъжда се версията, че земетресението може да е причинено от ядрена бомба “, съобщава RRN.

Експертите от своя страна определят ​​тази версия малко вероятна, тъй като неизбежно ще стане известно за изпускането на радиоактивни вещества във въздуха, въпреки че мощността на експлозията може да съответства на детонацията на малък ядрен заряд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук