Сняг се сипе в много части от страната. Пътищата са заснежени и хлъзгави. В момента вали в Софийско, Монтана, Стара Загора и Гоце Делчев. Започнаха валежите и в Хисаря, Пазарджик, Козлодуй, Видин, Плевен.

На Пампорово снежната покривка се очаква да достигне до 60 сантиметра. Трупа в Банско и на прохода Петрохан.

Ограничиха движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“. Причината е снеговалежа там и нуждата от пространство за машините, които разчистват. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Поради същата причина е ограничено движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета и през прохода "Рожен".

Вчера от агенцията предупредиха, че се очаква понижение на температурите и валежи от сняг, заради което шофьорите трябва да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват необходимата дистанция.

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обявиха за днес предупредителни кодове за снеговалежи в България. Предупреждението от втора степен - оранжев код, за очаквани значителни снеговалежи е за област Смолян и част от областите Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Предупреждението от първа степен за снеговалежи е за областите Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч и част от областите Враца и Монтана; за значителни валежи от дъжд и сняг е за област Кърджали, а за значителни валежи от дъжд - в област Хасково.

Ето каква е обстановката нагледно.

Хисаря

Пампорово

 

Петрохан

 

Монатана

 

Банско

 

Село Саранци, община Горна Малина, Софийска област

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук