Хиляди протестиращи се събраха на "Орлов мост" заради новите противоепидемични мерки и "зелените сертификати", предаде репортер на БЛИЦ. Протести има още в 25 града на страната. Ресторантите са затворени изход от ситуацията няма, според служители и собственици.

След като се събраха на емблематичното място недоволните тръгнаха към триъгълника на властта, за да ги чуят и от Министерски съвет и президентството.Бизнесът и увеселителният бранш са на мнение, че няма да търпят загуби от въвеждането на зелен сертификат. За тях мерките на здравното министерство са закъснели и без подкрепа от страна на кабинета на Стефан Янев, нещата не изглеждат оптимистично.

Извънредно в БЛИЦ TV! В четвъртък България ще пламне!

Според представителите на бранша крайната мярка на протеста е заради отказ от диалог от назначеното служебно правителство на Румен Радев.Протестът е организиран от Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България и Българската хотелиеро-ресторантьорска асоциация.Сред множеството на протеста са и от Българска асоциация за здраве и фитнес и фитнес инструктури. Въвеждането на зеления сертификат засегна спортните зали, а някой от тях затвориха заради липса на трениращи.
 
Какво изкара собствениците на заведения и техните служители на протест, вижте във видеото на БЛИЦ.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!