Има нагъл опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния район "Илинден". Общинската избирателна комисия демонстрира използването на политически бухалки.

Бонев припомни, че изборите за кмет на район "Илинден" са спечелени от д-р Емил Бранчевски. Това е било изненада за предишните управляващи в Столична община, каза той, визирайки ГЕРБ.

Изборната победа на кмета Емил Бранчевски не се отрази добре на досегашните управляващи. От момента на тази победа по всякакъв начин дейността му на районен кмет беше саботирана, имаше протести, както и очерняща медийна кампания срещу него.

Кулминацията – фалшиво учредяване на фирма във Великобритания на негово име, с което той бе вкаран в нарушение на закона за местното самоуправление, тъй като действащи кметове на могат да бъдат управители и собственици на фирми. Това съобщи на брифинг в Столична община общинският съветник Борис Бонев, предава Sofia24.bg.

От победата му досега дейността на д-р Бранчевски като кмет на "Илинден" беше саботирана и бяха организирани протести и кампания в различни сайтове, допълни Бонев и съобщи, че "кулминация на саморазправата“ е фалшиво учредяване на фирма на името на Бранчевски във Великобритания.

Така той беше вкаран в нарушение на Закона за местното самоуправление, тъй като кметове не могат да бъдат управители и собственици на фирми, заяви Бонев.

Това е грозна политическа атака. Смятам, че Общинската избирателна комисия се използва за демонстрация на политически бухалки, заяви още Бонев.

За нас няма абсолютно никакви съмнения кой е поръчител на този план. Няма абсолютно никакви съмнения, че партия ГЕРБ не може да преживее загубата на район "Илинден“ и са готови да предприемат подобен тип грозни действия, за да дискредитират законно избран кмет на район, заяви Бонев.

Общинският съветник от ПП-ДБ-СС отправи предупреждение към ГЕРБ с думите: "Искам изрично да предупредя ГЕРБ да не си помислят, за да не се окаже, че 98 им кмета, избрани на последните местни избори, са с регистрирани фирми във Великобритания и рязко изпадат в несъвместимост“.

Да не се окаже, че кметове-звездни на ГЕРБ – като този на Бургас, на Стара Загора, изведнъж са в несъвместимост и съответните Общински избирателни комисии действат по същия тертип като с д-р Бранчевски, предупреди Бонев и каза:

"И моят призив към г-н Бойко Борисов е много ясен: Не си го помисляй! Не давайте воля на примитивните ви инстинкти, а се борете с демократичните методи, за да печелите избори", призова Борис Бонев.